A SVÁJCI-MAGYAR CIVIL ÉS ÖSZTÖNDÍJ ALAPOKBAN TÁMOGATÁST KAPOTT „MÉLTÓSÁGGAL SEGÍTENI, JÓT JÓL TENNI” PÁLYÁZAT ISMERTETÉSE

Nyitórendezvény

2013. június 21-én megrendezésre került a Méltósággal segíteni, jót jól tenni pályázat nyitórendezvénye. A rendezvényt megnyitotta a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Közgyűlés alelnöke, a „Jót s Jól” Egyesület alapító tagja Kovács Sándor. Kovács Eszter szakmai vezető röviden bemutatta a 18 hónap alatt vállalt feladatokat, valamint várható eredményeket, ezt követően Móré E. Csaba - a projekt pszichiátere - „Életünk a stressz” című előadásával folytatta a rendezvényt. Nagy Enikő - a projekt pszichológusa – köszöntötte a résztvevőket egy interaktív játékkal a „szeretetfával”, mellyel közelebb hozta egymáshoz a résztvevőket.

Elkészült a tanácsadói iroda

A projekt keretén belül egy tanácsadói iroda került kialakításra, ahol havonta 2x4 alkalommal várja a pszichiátriai betegeket és családtagjaikat pszichiátriai, valamint pszichológusi tanácsadásra.

Eszközbeszerzés

2013. június hónapban megtörtént a pályázatból finanszírozott eszközök beszerzése, ami a szakmai vezető, a pszichológus, pszichiáter és projekt asszisztens munkáját segíti elő a projekt ideje alatt.

Pszichiátriai tanácsadás

A kéthetente 4-4 órában megvalósuló tanácsadás a célcsoport tagjainak visszajelzéséből igencsak hasznosnak bizonyulnak. Egyre több jelentkezést adminisztrálunk, és a kliensek is kiegyensúlyozottabb élethelyzetekről mesélnek. Leginkább ügyintézéssel kapcsolatosan, gyógyszerek hatásairól, valamint pszichiátriai betegségükből adódó problémákkal keresik fel a pszichiátert.

Pszichológusi tanácsadás

A kéthetente 4-4 órában megvalósuló tanácsadás keretében a pszichológushoz leginkább életeseményeik megéléseinek feldolgozásának problémáival fordulnak a pszichológushoz. (Például: gyász feldolgozása)

2013. június 27. I. előadás

A pályázat keretében vállalt 4 előadás sorozat 1. megállójához érkeztünk, ahol Leviczki Márta, és Nagy Enikő pszichológus, valamint Pecséri Edit mentálhigiénikus szakemberek tartanak előadást a programban résztvevő pszichiátriai betegek és családtagjaik számára.